A.Ş.K neyin kısaltması ? (7/10)
Kitap Tanıtımı : "A.Ş.K neyin kısaltması ?" isimli kitabı Melek BAR ELMAS tanıttı. (20 Nisan 2007)
Adı : A.Ş.K. neyin kısaltması ?
Yazar : Tuna KİREMİTÇİ
Yayınevi : Doğan Kitap
www.dogankitap.com.tr
(*******) (7/10)
Niçin Okuyasınız ?
Romantik, duygusal ve hayata duyarlı erkeklerin yeni kuşak temsilcilerinin düşüncelerini merak ediyorsanız bu kitabı okumalısınız…
Önemli bir konuda karar vermeden önce, 24 saatlik bir “uykuya yatırma”nın gereği ve yararı bilinen bir gerçek. Böyle bir arada, bilincinizi oyalamak için bu kitabın iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.
Kitaba Dair…
Duyguları yoğun erkekler, tarih boyunca oldular. İyi ki de oldular...
Benim için; bu ekolün 60’lı kuşağının temsilcisi Can DÜNDAR’dı. Tuna KİREMİTÇİ de 70’li kuşağın temsilcisi olmaya aday. Önümüzdeki beş yıl içinde bu öngörümün gerçekleşip gerçekleşmeyeceği belli olur.
Kitap; aşk başta olmak üzere, bir çok konuda, Tuna KİREMİTÇİ’nin görüşlerini içeren kısa yazılardan oluşuyor. Bu nedenle, kitabı istediğiniz zaman bırakıp, istediğiniz zaman tekrar okuyabiliyorsunuz.
Kitaptaki görüşler, özgün olmaktan çok, yeni bir kuşağın ortak yanlarının ifadesi gibi duruyor. O kuşaktansanız, kitap ilginç gelmeyebilir. Tüm kitabı okumadan bir fikir edinmek istiyorsanız, aşağıdaki bölümleri okumanızı öneririm:
* Bayram Arifesinde Bir Keyif Sigarası (Sayfa: 21)
* İşaret Fişekleri (Sayfa: 33)
* İyi Gün Dostu da Lazım (Sayfa: 137)
* Önyargının Faydaları (Sayfa: 153)
Kitapta Beni Etkileyen Satırlar…
“Ben keyifsizken başkalarının kelebekler gibi sektiğini görmekte içimi açıtan bir şey var.………
Bazen resmen kıskançlık neden oluyor buna, bezen de onun sevincinin ışığıyla dertlerimin daha da aydınlanacağından, kendimi işe yaramaz ve aptal hissedeceğimden korkuyorum.” (Sayfa: 138)
“Biz erkekler, çiçeğizdir. Solmaya hazır taç yapraklarımız, kolayca bükülen birer boynumuz vardır.
İyi bakılırsak çok iyi sevgili olur bizden. Baba, ağabey, kardeş olur. Ama hayat fırtınası dört bir yandan eserken zorlanırız bazen. O zaman isteriz ki çiçek adlarını bilen bir kadın girsin rüzgarla aramıza. Her şeyi göze alıp korusun bizi.
Korusun ki açalım onun güzel bahçesinde.” (Sayfa: 55)
Kitapta Yer Almayan Satırlar…
Tuna KİREMİTÇİ’nin “Git Kendini Çok Sevdirmeden” kitabını okuduğumda, biraz daha zamanı olduğunu, pişmesi gerektiğini düşünmüştüm.
Bu nedenle bu kitabı da sorgulayıcı okumaya başladım. “İyi Gün Dostu da Lazım” bölümüne kadar da aynı havada okudum. Yalnız bu yazıya başladığımda, beklediğim pırıltının ip uçlarını almaya başladım.
Anlayacağınız kitabı tanıtmaya 139. sayfayı bitirdiğimde karar verdim.
Yazar’ın karışık bir imajı var: Bir yanda yakışıklı, çapkın, esrik havası, öte yanda çocuğuna şarkılar yazan duyarlı baba…
Geçenlerde İclal Aydın’la birlikte, ödül verirken izledim kendisini. Yine karışık geldi bana.
Yolunu çizse çok iyi olacak. Ben de ”mutlaka okunacak yazarlar” listeme alıp almayacağıma karar vereceğim. Bu konuda henüz kararım net değil.
Can DÜNDAR’ın sadık bir okuyucu ve izleyicisiyimdir. Bize yeni ve çok sayıda Can DÜNDAR’lar gerek…
Anlatmak istediğimi tam anlatamadıysam lütfen;
Neden 7 verdim…
Öncelikle kitaba adını veren yazı, kitabın içindeki en kötü yazılardan biri. Yazıyı okuyunca PES dedim.
Kitabın içindeki duygusal ama ümit yüklü yazılarla; kitabın ismi, ön kapaktaki hüzünlü resim ve arka kapaktaki moda sayfalarından fırlamış Tuna KİREMİTÇİ fotoğrafı, TUTARSIZ ve insanın kafasını karıştırıyor.
Tuna KİREMİTÇİ’nin elinde bir çok yazının olduğunu ve içlerinden bir kısmının seçildiğini düşünüyorum. Eğer varsayımım doğru ise, seçimler dengesiz olmuş.
Sadece kitapta yazılanlar gözününe alındığında; lise dönemine takılıp kalmış, günümüzde “geç ergen” diye tanımlanan bir kişi olduğu kanısına varmak çok olası… |
|