12.12.2017, Salı
 
 
ENGLISH    
 
ANASAYFA
HAKKIMIZDA
ÜRÜNLERİMİZ
PAYDAŞLIĞIMIZ
ÖDÜLLERİMİZ
REFERANSLARIMIZ
İNSAN KAYNAKLARI
BİZE ULAŞIN


Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
Untitled Document
PAYDAŞLIĞIMIZ - AKLIN YOLU

Ekmek

Merhaba,

 Ekmek, belki de insanların işledikleri ilk gıda ürünü. Tarihi bugünkü bulgular ışığında M.Ö. 4000 yıllarına dayanıyor. Bugün yemeye alışık olduğumuz mayalı ekmeği yapabilmek için ise atalarımız tam 2200 yıl beklemişler. Bugünün hızlı dünyasına baktığımızda ne büyük sabır değil mi?

 Ekmek, hakkında en çok atasözü olan gıda maddesi ve Türkler’in vazgeçilmezlerinden biri. Tükettiğimiz gıda maddelerinin %66’sı tahıllardan bunun da %56’sı ekmekten oluşuyor. Kişi başına ortalama tüketim 400 gram.  Diğer bir deyişle bir kişi günde iki ekmek yiyor. Hatta gelir düzeyi düştükçe bu miktarın daha da arttığını görüyoruz. Bu  rakamlardan hareketle kabaca bir tahmin yaparsak günlük ekmek tüketimi en az 70 milyon adet. Gördüğünüz gibi ürün yaratma kabiliyeti yüksek, dinamik ve çok büyük bir pazar.

 Sizin için web adresleri ararken, beni en çok eğlendiren ve düşündüren, şu anda ABD’de yaşayan bir Türk vatandaşının, orada öğrendiklerini (herhalde biraz da vatan hasretiyle) bizimle paylaşmak için hazırladığı site oldu: www.ruki.org  Bu siteyi mutlaka ziyaret edin. İçerisinde bir çok ilginç bilginin yanısıra, herkesin evde yapabileceği kolay fakat çok lezzetli ekmek tarifleri de mevcut.

 Ekmek pazarıyla MERLİN’in tanışması 2000 yılında, UNO ile oldu. O ana kadar yaptığımız tüm satış dağıtım sistemlerinde görmediğimiz kadar karmaşık bir iade işleyişi ve bir o kadar karmaşık prim sistemiyle karşılaştık. Bunun yanı sıra sabaha karşı yapılan yüklemeler, sistemin kuruluş aşamasında destek ekibimizin vardiyalı çalışmasını gerektirdi.

 Bu sektörde yaptığımız çalışmaların müşterilerimize en büyük katkısı, satış noktasına hızlı ve yeterince ürün bırakarak, iade oranını düşürebilmeleri oldu. Türkiye’de tüketiciler ekmeği taze tüketmek istiyor. Ekmek hızla tüketicisine ulaşmaz ise satılamıyor. Bu da iadeyi, iade ise maliyetleri artırıyor.

 Bir diğer önemli katkımız da üretime anlamlı geri bildirim vererek, doğru üründen, doğru miktarda üretilmesini sağlamak oldu. Çünkü çeşit arttıkça üretimi planlamak zorlaşıyor. Kurumun doğru üretim stratejisini oluşturabilmesi, sahadan elde edilen elektronik ortamdaki yorumlanabilir bilgilerin kalitesine bağlı.

 İleriye baktığımda, Türkiye, Bulgaristan ve Romanya’da Türk fırıncıların elde ettiği başarıları, bir dünya markası haline dönüştürebileceğimize inanıyorum. Şimdiden “Simit” pek çok yabancı kitapta beğeniyle anlatılan ve bizim ürettiğimiz bir marka. Ramazan pidelerimiz, Karadeniz ekmeklerimiz sırada ünlü olmayı bekliyor. Bence bu sektör, sahip olduğumuz zengin ekmek kültürünü, başarıyla bütün dünyaya ve geleceğe taşıyacak.

 Sağlıcakla kalın,

 

 

 

  Melek BAR ELMAS

 23 Nisan 2004

 

Dernekler, Mevzuat ve Tarifeler:

 İllere göre ekmek fiyat tarifeleri

 http://www.tesk.org.tr/tr/guncel/ekmek.html

 Ekmek hakkında aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz bir adres

 http://www.ekmekdunyasi.com/

 Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği (Tebliğ No: 2002/13)

 http://www.tuketiciler.org/bilgibelge/ekmek-tebligi.asp

 Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliği

 http://www.okyanusbilgiambari.com/tgm/Tebl/T-EkmekEkmekCesitleri.pdf

 Türkiye Fırıncılar Federasyonu

 www.turkiyefirincilarfedarasyonu.com

 Ekmek Hakkında

 www.ekmekcilik.com

 WEB Sitesi Olan Ekmek Üreticileri:

 İstanbul Halk Ekmek

 http://www.ihe.com.tr/

 UNMAŞ Unlu Mamuller San. ve Tic. A.Ş.

 www.uno.com.tr

 KARMEZ Birleşik Gıda San. Ve Tic. A. Ş.

 http://www.karmez.com.tr

 UNTAD

 http://www.untad.com

 Ceylan Ekmek

 http://www.ceylanekmek.com/

 DOYGUN Gıda San. Ve Tic. Ltd. Şti.

 www.doygun.com.tr  

 BESAŞ

 http://www.besas.net

 Nimet Gıda A. Ş.

 http://www.nimetgida.com/

 VELİOĞLU Ekmek ve Gıda San. Üretim Pazarlama Tic. Ltd. Şti.

 www.velioglu.com

 Antalya Halk Ekmek

 www.ekdag.com.tr

 Ulukaya Ekmek

 www.geocities.com/ulukayaekmek

 

Kendi ekmeğinizi kendiniz yapmak istiyorsanız aşağıdaki siteleri ziyaret edin:

 Un için

 www.sokeun.com.tr

 Maya İçin

 www.mauri.com.tr

 Ev tipi ekmek makinası

 http://www.otomatikekmek.com/

 Zengin yiyecek tanımlari ve tarifleri olan bir site

 http://www.refdesk.com/food.html

 Çok başarılı tarifler

 www.ruki.org

 

Basında Ekmek

 Zengin ekmek, tam ekmek

 http://www.milliyet.com.tr/2004/04/21/yazar/uras.html

 Vazgeçilemeyen besin kaynağı EKMEK!

 http://medline.superonline.com/kategori.php?sayfa=7&yazi=92

 "Tarım Ülkesi" Türkiye'de Ekmek Kavgası!

 http://www.bianet.org/2002/09/17/13199.htm

 Mayasız ekmek kansızlığa yolaçıyor

http://www.ntvmsnbc.com/news/265239.asp

•
Süt ve Ürünleri
•
Kuruyemiş
•
Çay
•
Ekmek
•
Alkollü İçecekler
•
Tavuk

 

Neden Yazılım Devi Olamadık ? (Melek BAR ELMAS)
Genel Müdürümüz Melek BAR ELMAS TRT Televizyonuna "Üretimden Kalkınmaya" programına konuk konuşmacı olarak katıldı...
Melek BAR ELMAS "RADYO PINK"te...(22 ve 24 Nisan 2007 tarihlerinde)
İnternet ortamında "Destek Hizmetlerimiz" başladı. 02.10.2006
"Türkiye Bilgisayar Yazılım Meclisi" oluşturuldu.
KAGİDER'in ikinci üye Workshop'u 28 Mart 2007 tarihinde Genel Müdürümüz Melek BAR ELMAS'ın da katılımıyla gerçekleşti.
Alem Dergisi (21.03.2007) KAGİDER'de Görev Değişimi
Pazarola Dergisi : "Ödül, Gurur, Bilgisayar, Poğaça" Şubat 2007
Ücretsiz "Temel MS Excel" seminerimizi gerçekleştirdik. 31 Ocak 2007
Ücretsiz "Temel MS Windows" seminerimizi gerçekleştirdik. 10 Ocak 2007
İşte "Akıl İşleri" GLOBAL Aralık 2006
© Copyright MERLİN BİLGİSAYAR 2005